3. ožujka 2017.

Uriage Hyseac K18 - 18% AHA

Nakon što sam potrošila Avon blazinice s 10% glikolne kiseline o kojima sam pisala ovdje KLIK, počela sam koristiti Hyseac kremu koja sadrži 18% AHA kiselina. Radi se o kombinaciji glikolne i jabučne.O ovoj temi se već dosta pisalo, ja ću samo ukratko. AHA kiseline topive su u vodi, djeluju na površini kože tako da gule mrtve stanice i pomažu da se koža brže obnavlja. Inače taj proces obnove traje 28 dana. Kiseline pomažu da nova koža brže izađe na površinu.

Kao nuspojave mogu se javiti, guljenje kože i pojačana osjetljivost na sunce, zato je svakodnevno korištenje krema sa zaštitnim faktorom obavezno cijelo vrijeme korištenja i još tjedan dana poslije.
Preporučljivo je ograničiti izlaganje suncu.

Kod nekih osoba je prisutna i faza čišćenja, odnosno početno izbijanje prištića. Ja sam to odradila s Avon blazinicama, tako da s ovom  kremom nisam imala takvih problema.

Nakon nanošenja proizvoda s kiselinama moguće je da ćete osjetiti peckanje, to je normalno, no ako vaš žari i peče isperite proizvod momentalno. Znači da vam kože reagira na neki od sastojaka.

Ovdje piše da je krema za masnu kožu, ali korištenje AHA kiselina nipošto ne treba biti ograničeno samo na osobe s masnom kožom.
Oprez je potreban kod osoba s osjetljivom i tankom kožom.
Trudnice ne bi trebale koristiti proizvode s kiselinama.


Pozitivni efekti korištenja kiselina su, ujednačeniji ton kože, postaje jako glatka na dodir i ima zdravi sjaj.
Prema nekim istraživanjima redovita upotreba potiče proizvodnju kolagena, pa možemo govoriti i o anti-age učincima.

Ova krema kao i ostali Uriage  proizvodi  sadrži  Uriage termalnu vodu poznatu po svojim umirujućim i hidratantnim svojstvima.


Ja sam je počela koristiti da bih održala pozitivne efekte koje sam dobila s Avon blazinicama, pa vam preporučujem da pogledate i taj post ako već niste.

Dostupa je u ljekarnama po cijeni od 120-130 kn.
Količina je 40 ml, a rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja.


Otvor je bio zaštićen folijom. Nakon skidanja vidjela sam da se unutra nalazi bijeli fluid pomalo neugodnog mirisa. Podsjeća me na miris onih sredstava za samotamnjenje, ako ste ikad probali, znat ćete na što mislim.

Nakon nanošenja prvih par puta me je peckala, poslije više ne. Sada je mogu koristiti kao i svaku drugu kremu, ne izaziva mi ikakve iritacije.
Jedino moram paziti da ne dođe blizu očiju ili usta.
Nanosim je dva-tri puta tjedno u sklopu večernje rutine i za razliku od Avon blazinica nisam primijetila da me isušuje.


Za kraj mogu reći da sam s ovom kremom jako zadovoljna i planiram je kupovati i dalje.


                                                       Andreja
                                         

Broj komentara: 6:

 1. Sviđa mi se...zapisano...
  Hvala ti na recenziji...kiss

  OdgovoriIzbriši
 2. I meni se svidjela ova kremica. Samo mi molim te reci da li je dovoljna za samostalno korištenje ili treba nakon nje nanijeti još neki proizvod?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni je bila dovoljna za samostalno korištenje, nikad nisam osjetila potrebu nanositi još neki proizvod nakon što se ona upije, ali kao što sam pisala imam masnu kožu koja stvarno "ne pita puno". Osobe koje imaju neki drugi tip kože će možda će trebati još nešto...

   Izbriši
 3. Uvijek se divim vama koji puno znate o svim tim sastojcima u proizvodima i kiselinama i svemu, svaka cast. Sve bi trebale znati nesto o tome sto stavljamo na svoje lice.

  OdgovoriIzbriši