24. siječnja 2017.

Lancome Visionnaire Advanced Multi-Correcting Creme(mini)

Ovo je krema koju sam dobila kao tester uz jednu kupovinu. Iako obično ne pišem recenzije testera, mislim da je količina od 15 ml dovoljna za stjecanje osnovnog dojma o proizvodu.Krema dolazi u kutiji srebrne boje, kao što je vidljivo sa slike.


Moj primjerak je imao 15 ml, standardna zapremina je 50 ml i na njihovoj službenoj stranici se prodaje za 86e.
Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja.

Unutar kutije nalazila se plava staklenka, a proizvod je ispod poklopca bio dodatno zaštićen plastičnim čepom.


Lancome kaže da krema vraća sjaj koži i da smanjuje bore nakon 4 tjedna uporabe.
Ja ju nisam toliko dugo koristila, pa ne mogu reći da li djeluje protiv bora, ali općenito ne vjerujem u takve natpise....
Jedina dva sastojka u koja polažem nadu što se tiče bora su retinol i serumi s visokom  dozom vitamina C.

Ono što mogu reći je da se radi o kremi koja mi se jako lijepo uklapa u rutinu. Što zbog hladnijeg vremena, što zbog djelovanja AHA i BHA kiselina koža mi više nije toliko masna, pa mi ova kremica baš odgovara. Koristim je uglavnom u večernjoj rutini, ponekad za dan. Inače u jutarnjoj rutini preferiram serume, fluide, emulzije...


Formula je srednje gusta i jako lijepo maziva, doslovno klizi po koži, ali bez onog ljigavog osjećaja kakav imaju neki proizvodi. Lijepo se upija, iako joj u mom slučaju treba par minuta za to. Posebno mi se sviđa što ne ostavlja na koži mastan trag, nego samo zdravi sjaj.
Koža je nakon upijanja glatka i mekana.
Miris je neutralan i nakon nanošenja ne osjetim ga.
Nije mi izazvala nikakav nered po licu, ali sam primijetila da me malo pecka ako ju nanesem preko Lancome Advanced Genifique  seruma. Vjerojatno im sastav nije kompatibilan.


Od sastojaka ovdje imamo, između ostalog, nešto što Lancome naziva LR2412 Jasmonato.
Radi se o Jasmoničnoj kiselini (Jasmonic acid), spoju koji nalazimo u biljkama i koji sudjeluje u procesu regeneracije biljnog tkiva, te koji (navodno)proizvodi inhibitore proteina i može usporiti razgradnju kolagena.
Tu je još i Sodium Hyaluronate(natrijev hijaluron). To je sol hijaluronske kiseline koja zbog svojih malih molekula ima izraženu sposobnost prodiranja u kožu i vezivanja na sebe velike količine vode.

I za kraj, da li bih kupila ovaj proizvod u punoj veličini. Iskreno, ne znam.

Krema mi se sviđa, ali mislim da mogu naći i neke jeftinije varijante koje će mi se isto tako sviđati.
Ako bi investirala veću količinu novca u još jedan Lancomeov proizvod, bila bi to noćna maska iz linije Energie De Vie. Imam tekuću esenciju iz te linije, a probala sam i tester noćne maske i oduševila me je.

 Koliko novaca biste najviše izdvojile za neku kremu ?

                                                                          Andreja

Nema komentara:

Objavi komentar