14. studenoga 2016.

Konjac spužva iz Avona

Ovo je proizvod o kojem ne bih ni pisala, ali s obzirom na to da je spužvica izazvala veliki interes u new in postu u kojem je pokazana, osjećam se dužna natipkati par riječi. Razlog zašto je ne bih recenzirala saznat ćete kroz tekst, pa ako vas zanima klik na nastavak.Konjac spužvice dolaze nam iz Azije, proizvode se od korijena konjac krumpira. Bogate su mineralima koji imaju pozitivno djelovanje na kožu, 100% prirodne i biorazgradive.
Postoji više varijanti ovih spužvica namijenjenih različitim tipovima kože. U Avonu je dostupna samo bijela, namijenjena svim tipovima kože.
Cijena ove spužvice je 65 kn, na akcijama koje Avon često ima su još povoljnije.
Mala napomena, svi proizvodi nisu dostupni u svakom katalogu, tako da ćete možda morati čekati da se pojavi.
Spužvica je došla zapakirana u foliju, u vrećici s kratkim uputstvima za korištenje.


Bijela Konjac spužva trebala bi poticati cirkulaciju, raditi piling i čistiti lice. Upravo oko ovog zadnjeg imala sam male nedoumice, naime u Avon katalogu navedeno je da spužvica uklanja ostatke make upa, a na stranici Pink Panda (KLIK) piše da bi najprije trebalo očistiti kožu. Ja sam šminku skidala uobičajenim sredstvima, a nakon toga sam koristila Konjac spužvu.
Može se koristiti i za odstranjivanje ostataka maske za lice, no to nisam probala.

Kako se koristi

Suha spužva je poprilično tvrda i prije upotrebe potrebno ju je na par minuta potopiti u toplu vodu, nakon toga ocijedite je stiskanjem između dlanova, nije poželjno gnječiti ili uvrtati spužvicu, jer se može oštetiti.


Mokra spužvica znatno je mekša i veća.
U ovom trenutku, ako želite možete na nju staviti neko sredstvo za umivanje. Ja sam je ujutro najčešće koristila samostalno, a navečer u kombinaciji s gelom.
Nakon uporabe operite spužvicu vodom, ocijedite i objesite na neko prozračno mjesto da se osuši.
Druga varijanta je da ju stavite u neku kutiju i spremite u hladnjak do sljedećeg korištenja.
Nije poželjno ostavljati je na direktnom suncu ili u kupaoni(vlaga), jer je to može oštetiti s obzirom na to da je biorazgradiva.
Jednom tjedno dezinficirajte ju namakanjem u vrućoj vodi nekoliko minuta, pažljivo izvadite i nakon što se ohladi ocijedite, potom objesite da se osuši.
Rok trajanja joj je do tri mjeseca, a nakon toga možete ju staviti u kompost za biljke.


Što je ova spužvica napravila za moju kožu

Imam masnu kožu koja pita temeljito čišćenje navečer i svako pomagalo za umivanje mi dobro dođe, jer mi olakšava posao, pa tako i ova spužvica. Osim toga nisam primijetila nikakve druge benefite za moju kožu. Ne kažem da je spužvica loša, ona vjerojatno ima nekakvo djelovanje na staničnoj razini, samo što je moja koža trenutno u odličnom stanju (moram se pohvaliti) glatka je, mekana i elastična da ja ne primjećujem nikakav dodatni efekt.

Bez obzira na to, nadam se da će vam barem informacije o korištenju i održavanju biti korisne.

Zanimaju me vaši dojmovi o ovim spužvicama ?

                                                                      Andreja

Broj komentara: 6:

 1. Imam konjac spužvicu iz Hello Beauty, bila je 29 kuna. Ja imam masno i problematično lice i spužvicu koristim ujutro i navečer nakon čišćenja lica. Samo spužvom oko jedne minute kružnim pokretima masiram lice. Moram priznati da je nakon korištenja koža glatka i čista a nakon 10 dana korištenja nemam više toliko odumrlih stanica kože, odnosno perutanja koje mi je izraženo u hladnim danima.. Nakon ove razmišljam o kopnji one u dm-u crne za 79 kuna :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, vidjela sam da su došle i u DM. Super da ti tako dobro djeluje na kožu :)

   Izbriši
 2. Nisam isprobala konjac spužvice jer sam uvijek imala dojam da će za moju kožu biti previše grube :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja nisam niti u jednom trenutku osjetila da je spuzvica gruba, ali inače nemam osjetljivu kožu.

   Izbriši
 3. Meni je spužvica savršena, doduše ja sam imala original pa ne znam kakve su ove ostale, ali vjerujem da je to sve tu negdje. Žao mi je što te se nije pretjerano dojmila, ali mi je drago što ti je koža u odličnom stanju i što si zadovoljna :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja isto mislim da je to sve manje-više isto, probat ću još kad mi koža ne bude tako dobra :)

   Izbriši